GUIA PER POSAR EN PRÀCTICA L’OBJECCIÓ ALS REIALS DECRETS-LLEI 16/2012 I 1192/2012 I LA INSTRUCCIÓ AUTONÒMICA DEL CATSALUT 10/2012

by manelrx

Davant la posada en marxa de la instrucció autonòmica del CatSalut 10/12 (http://www10.gencat.cat/catsalut/archivos/instruccions/instruccio_10_2012.pdf) el proper 1 d’abril de 2013 que deixarà fora de l’atenció sanitària normalitzada a 10.000 persones a Catalunya (http://www.vientosur.info/spip.php?article7776) , donem suport a la PLATAFORMA PER UNA ATENCIÓ SANITÀRIA UNIVERSAL A CATALUNYA (http://sanitatxtothom.blogspot.com.es/) i proposem una guia de desobediència per garantir la continuïtat, l’accés, la igualtat i l’universalitat de l’atenció sanitària a totes les persones que viuen al nostre país. Si vas signar el document d’objecció de la semFYC (http://objecion.semfyc.es/index.php) i penses que cal passar a l’acció, planta’t i desobeeix.

Així doncs, si arriba al vostre centre una persona que demana assistència, sigui quina sigui la seva situació administrativa, proposem quatre punts per normalitzar la seva entrada al sistema sanitari:

1-      Assigna un Número d’Història Clínica (NHC) al pacient

Només amb el nom, la data de naixement i un domicili, el personal administratiu pot assignar un NHC. Això permetrà  inserir-lo a les agendes dels professionals, demanar algunes proves complementàries i prescriure receptes amb cobertura parcial de farmàcia. Assignar NHC és una activitat d’ús intern del centre sense cap repercussió legal.

2-      Assigna’t, manualment, el pacient al teu cupo

Un cop el pacient ha arribat a la teva consulta, dóna una targeta provisional amb el nom, la data de naixement, el domicili i el NHC. Al revers s’hi escriu, a mà, el nom del profesional o s’estampa el segell. Aquest és el vertader pas de desobediència perquè és el mateix professional qui transgredeix la normativa garantint l’assistència a una persona que no hi té dret.

3-      Deixa constància escrita a la Història Clínica (avís administratiu) dels professionals als quals s’ha assignat aquell pacient

Això permetrà al personal administratiu inserir-lo normalment a les teves llistes de treball diari si el pacient no porta la targeta provisional o demana visita per telèfon.

4-       Lliura la targeta provisional al pacient per usar-la amb normalitat fins a la tramitació definitiva de la Targeta d’Identificació Sanitària 1 (TIS1).

És molt important que deixem clar a la persona que aquest és un pas provisional i que és imprescindible que tramiti correctament la Targeta d’Identificació Sanitària.

Guia objecció 20RD 2016-12

Advertisements